Задържаха за 72 часа шофьорът, предизвикал тежка катастрофа със загинал и ранен

...
Задържаха за 72 часа шофьорът, предизвикал тежка катастрофа със загинал и ранен
Коментари Харесай

Арестуваха шофьорът, причинил тежката катастрофа в Прохода на Републиката

Задържаха за 72 часа водачът, предизвикал тежка катастрофа със умрял и ранен в Прохода на Републиката в края на предходната седмица. Разследването по досъдебното произвеждане се управлява от Окръжна прокуратура – Велико Търново, съобщи сътрудник на  " Фокус “.

Произшествието се случи в празничния 24 май.

По делото в качеството на обвинен е притеглен лидер на турски товарен автомобил - Е.А., за това. Обвинението против него е за това, че на 24 май, към 13:40 часа, на път  Гурково- Велико Търново, в землището на село Въглевци /община Велико Търново/ при ръководство на моторно транспортно средство – влекач " Скания G4х2 “, с прикачено полуремарке, турска регистрация, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, регламентирани в Закона за придвижването по пътищата.

Той не е направлявал непрестанно пътното транспортно средство, което е управлявал, като след десен завой навлязъл в лентата за насрещно придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на мотоциклетист – румънски жител на 45 години. 

С разпореждане на наблюдаващия  прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново Е. А. е арестуван за период до 72 часа и през днешния ден следва внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават под наблюдаване на Оперативна програма - Велико Търново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР